De ce?

Intrebati ce vor sa se faca atunci cand vor fi mari, cei mai multi copii spun ca vor sa devina doctori. Este ceva ce tine de esenta umanitatii noastre: sa vrem sa-i ascultam si ajutam pe semenii nostri.

Deveniti oameni mari, curajosii care reusesc sa-si indeplineasca acest vis realizeaza ca, la fel ca pentru eroii din mituri si povesti, incercarile devin din ce in ce mai grele. Ca au de luptat zi de zi nu doar cu bolile pacientilor, dar si cu timpul insuficient, cu bolile sistemului de sanatate si cu tarele societatii. Se intampla pretudindeni, de cand lumea. Si, pe langa toate acestea, oamenii in alb au de luptat cu cel mai puternic si subtil antagonist: cu propria lor umbra. Cu propriile puncte oarbe, sensibilitati si pattern-uri de gandire, care se intampla uneori sa intarzie drumul catre cele mai bune solutii.

Oameni in alb s-a nascut din dragoste si respect pentru cei care practica meseria de medic in Romania, dar si pentru cei care le trec pragul cautand ajutor. Credem ca excelenta pregatire profesionala a medicilor, pentru care suntem renumiti in lume, trebuie completata de un permanent suport emotional. Ca trebuie sa ne uitam mai bine, dincolo de halatul alb, la omul care-l imbraca cu mari sacrificii.

De aceea ne propunem ca prin acest proiect sa cream o zona de siguranta in care medicii sa-si reincarce bateriile, sa poata intelege mai bine lucrurile care le ameninta echilibrul (burnout, stres, bias-uri, lipsa timpului, aglomeratia, volumul mare de munca) si sa gaseasca mijloacele prin care se pot proteja de toate acestea, pentru a-si putea indeplini cu toata libertatea chemarea de vindecatori.

Incepem cu workshop-uri sustinute de terapeuti de marca, precum si de specialisti din domenii interdisciplinare, autori ai unor studii si carti legate de felul in care gandesc si reactioneaza doctorii in diverse situatii. Si nu ne oprim aici - avem si alte planuri ambitioase, despre care vom reveni la momentul potrivit.

Acest proiect este initiat de noi, oamenii de la Roddia, agentie de comunicare cu peste 12 ani de experienta in farma si nu numai. Credem in empatie si in puterea conexiunilor, si asta ne propunem sa facem prin acest proiect - sa-i aducem pe oamenii in alb mai aproape de cei mai buni terapeuti romani (membri in Asociatia Romana de Psihologie Analitica), de cele mai utile paradigme si insight-uri din domeniu si de renumiti specialisti din strainatate. Iar prin toate acestea, sa-i aducem mai aproape unii de altii, de pacientii lor si de propriul adevar interior. Asociatia Romana de Psihologie Analitica este societatea analistilor, psihoterapeutilor si consilierilor formati in cadrul scolii psiho-dinamice de psihanaliza a lui C. G. Jung. www.psihoterapieanalitica.ro